.

Ludduvuddu...


Ludduvuddu is zo ontzettend kut Eindelijk, een nacht waar geen einde aan te komen leek is nu toch echt voorbij. Ben zeer bedroefd en het was prettig een half uurtje met New York aan de telefoon te hangen; komt nu wel goed uit dat er vrinden in Amerika wonen. Was, om wat van me af te schrijven, op zoek naar www.liefdesverdriet.nl, maar wat denk je: die bestaat dus gewoon niet! Uiteindelijk gevonden: www.ldvd.nl (zie NRC) en www.liefdesverdriet.nu.
Tags: |Gebroken hart...


"Twee uur 's nachts, ik kan niet slapen
Ik denk heel veel aan jou
We konden 't toch uitpraten
Kwam jij maar weer heel gauw
Nu zijn de nachten koud en kil
Zonder jou aan m'n zij
Weet dat ik jou nog altijd wil
Kom jij maar weer bij mij"

IK SCHREEUW HET VAN DE DAKEN
Toast, (Twee uur 's nachts, 1991)


Twee dagen weggeweest uit Tilburg...


Thema Carnaval 2006 van Oeteldonk Zat afgelopen vrijdag rond een uurtje of zes thuis te treuren -niet verstandig om dat alleen te doen merkte ik afgelopen week. Willem en Sietske namen mij gelukkig een half uurtje later mee om twee dagen bij Pascal en Judith in Den Bosch door te brengen. Men vond wel dat ik de stad mee diende te gaan. Ondanks ieders steun en luisterende oren -waarvoor veel dank, lukte het me niet me te amuseren. Blij dat het er alweer twee dagen voorbij zijn.
Kleine verwondering...


Het zijn wel geen Granny's, maar you get the picture Na een week treurnis heb ik vandaag weer eens een kleine verwondering gehad. In de supermarkt drie bananen afgewogen; precies 1 Euro. Vijf Granny Smiths afgewogen; precies 1 Euro. Daarnaast nog wat spulletjes in mijn mandje gedaan en naar de kassa gesjokt. "Vijf Euro vijfenzeventig," zegt de cassiere -zo weggerukt uit het publiek bij een Frans Bauer-concert. Leg al mijn kleingeld op de toonbank en wat denk je? Precies E 5,75!
Carnaval is kut...


"En dat er mensen zijn die lachen
En dat er mensen zijn die dansen
En dat er mensen zijn die innig zoenen
Dat kan ik nu niet meer begrijpen
Ik voel alleen de pijn van God waar is ze
Ik voel alleen de pijn van jou hier bij me missen
En ik kan er niet mee omgaan
Ik kan er echt niet meer mee omgaan"
WAAROM NOU JIJ
Marco Borsato, (Marco, 1994)

Tags:Zeer ongelukkig...


Opbouw voor Carnaval in de Stadhuisstraat

Gelukkig ben ik te ongelukkig anders zou ik dit opbouwtafereel geweldig vinden.
In diepe rouw gedompeld (vervolg)...


Ik mis je en wil je bij me De Dijk zong ooit, dat een man pas weet wat hij mist als ze er niet is. Dat wist ik bij Grietje al bij ons eerste samenzijn, ik moest naar het hotel wat ik absoluut niet wilde en zij moest vervolgens weer naar Eibergen -wat ik ook niet wilde. Het sterkte mij dat ons missen telkens tijdelijk was en dat het spoedig nooit meer missen zijn zou. Nu is ze echter zo ver weg als ze nog nooit geweest is, hoewel ze relatief gezien zo dichtbij (vergeleken met de Achterhoek) is en mis ik haar het allermeest. Kom terug liefje, boehoe!
Tags:In diepe rouw gedompeld (vervolg)...


ik ben echt ontroostbaar Nou, de Eindhovensche vrinden hebben mij ook niet opgevrolijkt; wat een gemiste kansen, zeg. Gelukkig voel ik me even kut of kutter -dat maakt niet zoveel uit- als gisteren. Bevind me werkelijk waar in de allerdiepste put van de wereld en eruit komen lukt me niet. Drie nachtdiensten draaien in mijn situatie kan ik niemand aanraden. Hopelijk gaat het met jullie wel goed.
In diepe rouw gedompeld (vervolg)...


Edvard Munch - Ashes (Liefdesverdriet) geschilderd in 1894 Indien mogelijk voel ik me nog beroerder dan gisteren; voel me zo verlaten, zo ellendig, zo eenzaam. Wie weet kan ik mijn gedachten even verzetten door PSV - Olympique Lyonnais te kijken. Wil iedereen bedanken voor de luisterende oren, ik zal er nog zeer vele nodig hebben. Vannacht wordt echter weer een drama, in dat donkere, stille hotel; niet begrijpend waarom het schaapje niets meer van de moeflon weten wil.
In diepe rouw gedompeld...


"Niemand zei dat het eenvoudig zou zijn
niemand heeft beloofd dat het vanzelf zou gaan.
Wij zijn bijzonder en jij bent 't waard
dus ik vecht tot de lucht is geklaard."
NIEMAND
Guus Meeuwis, (Wijzer, 2005)
Dit couplet stond in een kaart die ik drie maanden geleden uit Eibergen ontving en me diep raakt(e) daar hij zo ontzettend de spijker op zijn kop slaat. Al twee dagen spookt dit door mijn hoofd dus is het hoog tijd het er maar eens uit te halen; ben leeg.
Tags:Timmertje, Timmertje toch...


Marianne Timmer wint goud op de 1000 meter schaatsen Om de meest beroerde zondag uit mijn leven een heel klein beetje dragelijker te maken heeft Marianne Timmer -na het goud voor Ireen Wust- ook een gouden medaille gewonnen. Zij mag zich morgen onder gejuich van duizenden voornamelijk Nederlandse toeschouwers op Medal Plaza op Piazza Castello deze medaille laten omhangen. Amstel heeft het live aanschouwt en wist ook nog te melden dat het HHH makkelijk binnenkomt.
Tags: |Liefdesverdriet...


Ik ben gebroken
mijn hart staat stil
alles is zwart voor mijn ogen
ik hoor niets meer,
ik schreeuw
maar niemand hoort me.

Ik heb pijn
pijn als nooit tevoren,
ik huil de stilte tegemoet
niets is meer zeker,
wat recht was is krom,

Waarom, waarom, waarom?

Noord/Zuid-Lijn...


Een goede vriend van me die ik helaas niet zo vaak zie -Tom V.- woont in Amsterdam in de Ferdinand Bolstraat. De gemeente aldaar is reeds jaren voor veel te veel geld bezig met het fabriceren van de zogenaamde Noord/Zuid-lijn voor de metro. Ik kwam deze foto van de werkzaamheden voor Tom zijn deur tegen op het 'net'. Het zal je maar gebeuren, dat is toch echt niet te geloven.
Tags: | |Grandma Luge start niet...


Grandma Luge doet helaas niet mee met het rodelen Helaas, helaas, we zullen Anne Abernathy niet meer in actie zien tijdens de Spelen. "'Wie?" zul je afvragen: Anne Abernathy oftewel 'Grandma Luge', een 52-jarige vrouw afkomstig van het Amerikaanse gedeelte van de Maagden Eilanden die mee zou doen aan het onderdeel rodelen. Dat gaat spijtig genoeg voor haar niet door want zij heeft zondag bij een crash haar pols gebroken. Had dat toch wel graag gezien, zo'n vijtig plusser die goud wint in plaats van zo'n jonkie.
Tags: | | |Eerste goud is binnen...


'We' hebben het eerste goud op de Spelen binnen. Onze eigen Ireen uit Gool -mensen buiten Tilburg spreken dit uit als 'Goorluh', terwijl je 'Goirle' schrijft- was de allersnelste op de 3000 meter schaatsen. Amstel vertrekt donderdag naar Turijn, dus er is een bekende 'live' bij voor het geval er nog meer medailles behaald mogen worden. Opvallend: van de drie schaatsers die een medaille wonnen waren er twee -Ireen en Sven Kramer- pas 19 jaar.
Tags: | | |Veel sneeuw in Bobs tuin...


Hoorde op het nieuws dat er 57cm sneeuw ligt in Central Park in New York. Dat is meer dan er in bijna zestig jaar (all-time record blizzard of Dec. 26-27, 1947) gelegen heeft in het mooiste park van de wereld -mijn inziens. Wat een feest lijkt het me om op dit moment in New York te wonen. Je moet natuurlijk wel geen werkende man of vrouw zijn want dan kom je echt niet meer op je werk lijkt me.
Update site...


mannetje achter pc Om meer informatie op mijn site kwijt te kunnen zonder de frontpage te verneuken -lees: steeds voller te zetten- ga ik de site wat uitdiepen. Foto's, top5 lijstjes over van alles, het archief en leuke/nuttige links zullen op andere pagina's dan de voorpagina te aanschouwen zijn. Dit is niet iets wat ik eventjes doe, dus is geduld een schone zaak. Heb wel vast een begin gemaakt, maar daar blijft het voorlopig even bij.
Olympische Winterspelen...


Olympische Winterspelen van Turijn 2006 Vanavond om 20.00u zullen de Olympische Spelen van Turijn -de wintereditie- aanvangen. Over tien minuten gaan voor de echte die hards de deuren reeds open. Alhoewel ik geen fan van schaatsen -de enige reden dat Nederlanders naar de Spelen kijken- ben, lijkt het me toch echt wel geweldig om er als toeschouwer bij te zijn. Dit jaar gaat het nog niet lukken, maar over 2 (China, denk het niet) of anders over 4 jaar ben ik erbij.
RU Nijmegen...


Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit te Nijmegen Liep ik vorige week nog rond in de bieb van de TU in Eindhoven, zit ik vandaag in de bieb van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ben gisterenochtend na mijn nachtdienst doorgecrost naar mijn meisje om haar te helpen met de inrichting van haar nieuwe stulpje. Daar ik echter maandag weer wat inleveren moet bij mijn begeleider, heb ik van de nood een deugd te gemaakt en snuffel nu in de aanwezige boeken op de RU.
Verhuizing afgerond...


Uitzicht op de markt in Nijmegen Afgelopen maandag hebben de verhuizers van Cees Pot alle spulletjes van mijn meisje naar Nijmegen gebracht. Daar maandag een niet al te fijne dag voor vrienden -Evelien kon wel- is om te assisteren ben ik tussen twee nachtdiensten door langs gegaan. Alles past en ik moet zeggen dat het een prima plekje lijkt te worden om de komende tijd te bivakkeren, eerst maar eens in de ochtend helpen een klerenkast te kopen.
Heb de NS in de ban gedaan...


Wat een ellende, ongeloveloos!!! Raadsel: retourtje Tilburg-Nijmegen kost E10,80. In mijn portemonnee heb ik E11,00 (briefje van 10 en een 1 euromunt); uiteraard is de NS de enige maatschappij ter wereld dat geen briefgeld in haar automaten toelaat en geen wisselautomaten op haar stations staan heeft. Beleefd bij 'Bruna' en 'PizzaHut' gevraagd of ze kunnen wisselen "Natuurlijk niet, daarvoor dien je bij het GWK te zijn." (verder)
De Groote Schouw failliet


Plezanterij De Groote Schouw Je kon erop zitten wachten, 'De Groote Schouw' is na ruim 9 maanden alweer failliet. Wat 'Storm' al niet lukte is Twan Lijten dus ook niet gelukt; het pand aan het begin van de Korte Heuvel rendabel maken. De grote broer van 'De Schouw' aan de Schouwburgring is veel te groot voor een cafe voor dertig plussers. Heb er twee keer gegeten voor een schappelijke prijs als student zijnde, maar de kwaliteit hield niet over.
Laatste blik op de moskee...


'Houdoe en bedankt,' ook namens Poeh, Teigetje en Knorretje Kom zojuist bij mijn meisje op de Ringbaan West vandaan. Aangezien ik morgennacht werk en zij maandagochtend verhuizen gaat vermoed ik dat ik er vanavond voor de laatste keer geweest ben. Voor al die mensen die er nog nimmer in persona waren, heb ik een foto gemaakt vanuit de woonkamer met uitzicht op Ringbaan West en in de verte tussen de bomen door op de moskee van Tilburg.
TU Eindhoven...


TU Eindhoven vanuit de lucht gezien Vandaag in Eindhoven geweest; in de bieb van de TU aldaar waren enkele artikelen voorradig die ik nodig had. Een fietstocht naar de 'lichtstad' is voor mij geen uitzondering meer, dus een kleine twee uur later reed ik de campus op. Wist niet zeker of mijn oude mp3-spelert als opslagmedium werken zou, maar het was geen enkel probleem. Gewoon downloaden vanaf de raadpleeg pc. Kwam ook nog langs het kantoor waar mijn zusje werkt.
Februari studiemaand...


Money, money, money Nu de maand waarin de feestdagen vallen en de maand die enerzijds de meest trieste en anderzijds mijn verjaardag herbergt voorbij zijn, heb ik mijn financiele balans eens opgemaakt. Daar ik nog een eurootje of 40 te besteden heb deze maand, stort ik me maar vol overgave op de studie. Stage- en scriptiebegeleider zijn in ieder geval content met het tot nu toe geproduceerde materiaal mijnerzijds.