.

Plekje geven...


Derde geweldige keer samen, nu voor een romatisch 6-gangendiner de dag voor Grietjes 25e verjaardag Nu het alweer even (exact 750 uur, kon het niet laten) geleden is dat ik Grietje voor het laatst gezien en vastgehouden heb, wordt het tijd het -hoe moeilijk wellicht- een plekje te geven. De vele mooie herinneringen aan mijn schaapje zullen door mij gekoesterd worden en daarnaast zal ik niemand meer met mijn soms ietwat overdreven theatraalheid lastig vallen, zoals daar was "Ik ben de meest ongelukkige persoon ter wereld!".

Ben me ervan bewust dat het gezegde 'Life Goes On' ook voor mij geldt en vanaf nu focus ik me op mijn studie, de toekomst en al wat niet meer zij. Daar was ik al mee bezig maar had dat u nog niet medegedeeld. Wil voortaan niet meer afhankelijk van anderen zijn en ben in ieder geval zeer content met de persoonlijke ontwikkelingen, de progressie die ik recentelijk doormaak; het feit dat de 'flierefluit'-fase, waarin ik tot mijn 31e verkeerde, achter me ligt bijvoorbeeld.

Besef nu dan ook wat men mij duidelijk probeerde te maken; sommigen subtiel en anderen wat explicieter. In mijn droomwereldje kon ik al die goed bedoelde adviezen echter makkelijk pareren, want ik keek niet verder dan mijn neus lang was. Die periode ligt nu gelukkig definitief achter me, dat garandeer ik u en daar ben ik beslist niet rauwig om.

Kom maar op wereld, wat heb je in petto. Ik ben er klaar voor!!!
Verhuizing in New York...


Uitzicht vanuit Bobs nieuwe appartementje Onze vrind in New York heeft vandaag voor een nieuw appartement getekend wat inhoudt dat hij en Noreen voor twee jaar wonen gaan in 100 Maiden Lane. Ze moesten voor 1 april hun oude appartement uit en hebben dus 'net' op tijd een ander onderkomen in de buurt gevonden. Vanuit Tilburg, "GEFELICITEERD, Dilluh!" en ik probeer zou snel mogelijk klaar te zijn zodat ik kan langskomen. Maar eerst: tot de 25e in Nederland.
Pas op de plaats...


Daar de komende tijd in het teken van afstuderen staat, zal ik weinig leuks en hopelijk niets kuts meemaken. Dit log zal daarom minder vaak geupdatet worden. Sorry, vaste lezers.
Morgen gaat ze afstuderen...


Morgen gaat ze afstuderen
voor het eerst niet aan haar zij
vind het moeilijk te bevatten
kan er ook nog steeds niet bij.

De reden van ons vele missen
wordt dan eindelijk beloond
een acht of hoger ze is zo slim.
Nu zouden we eigenlijk
niet meer missen hoeven
zie de humor er niet van in.

Dinsdagnacht al vrijgenomen
om dicht te zijn bij haar
steeds haar presentatie aan te horen
en te fluisteren in haar oren
"Je bent geweldig, het komt goed."

Haar in mijn armen
in zien slapen
ik waak de gehele nacht
Morgen gaat ze afstuderen
niet aan jouw zijde
nooit gedacht.

Het ging leuk zijn na de bul
alles was allang gepland
ook dat weekend naar het zuiden
"Dos cerveza por favor!"

Ben zo trots, zij is geweldig
Ben zo trots, zij is uniek
Ben zo trots, zij is de mooiste
Ben zo trots, maar ben doodziek.

Morgen gaat ze afstuderen
voor het eerst niet aan haar zij
vind het moeilijk te bevatten
we horen samen in de wei
Snik...

Onaangekondigde mega-ontreddering...


"Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
...
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
...
I am a dreamer but when I wake,
You can't break my spirit -it's my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I've seen you cry, I've seen you smile.
I've watched you sleeping for a while.
...
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.
I'm so hollow, baby, I'm so hollow.
I'm so, I'm so, I'm so hollow."

GOODBYE MY LOVER
James Blunt, (Back to Bedlam, 2004)

Zat zojuist in de bieb te studeren -onderwijl luisterend naar Radio 538- en toen kwam dus James Blunt voorbij. Opeens was daar de totale ontreddering; wellicht speelde mee dat het -bijna op de minuut nauwkeurig- precies twee weken geleden is dat ik Grietje voor het laatst zag. Ben maar naar het toilet in de kelder gegaan om even bij te komen en ben nu thuis.


Op weg naar volwassenheid...


Spelregels om volwassen te worden In de gelukkig almaar voortdurende groeispurt naar volwassenheid is er weer een facet bijgekomen. Na met mijn scriptiebegeleider een planning gemaakt te hebben, hoe ik zo snel mogelijk afstuderen kan en het kind -GEDRAAG JE ALS EEN VENT EN NAAR JE LEEFTIJD- uit mijn systeem gehaald te hebben, is ook Randstad ingeschakeld om een baan voor twee dagen in de week voor me te zoeken, zodat ik per direct bij het hotel weg kan. Heel kut dat ik daar deze klap in mijn gezicht in de vorm van een ontzettend gebroken hart voor nodig had.